Kryddig tofu

Laga läckra krispiga bitar av tofu med en kryddig vitlökssås. Tofubitarna är som svampar och absorberar därför alla smaker från såsen, som har en delikat balans mellan salt, kryddigt och sött.

Utarbetad av:

madfar.dk

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Marinera tofun:

  1. Börja med att marinera tofun och låt den dra cirka 15 minuter medan du förbereder grönsakerna.

Stek tofun:

  1. Värm woken rejält och tillsätt 2 msk solrosolja. Stek tofun gulbrun på alla sidor och ta bort den från pannan igen.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen.

Wok:

  1. Värm woken på nytt med 1 msk olja och stek löken i cirka 30 sekunder. Dra den åt sidan på woken.
  2. Stek paprikan i cirka 30 sekunder och tillsätt vitlök och ingefära. Stek i cirka 10 sekunder.
  3. Mixa med resten av woken och dra det åt sidan igen. Stek tomaterna och mixa dem med resten av ingredienserna i woken. Tryck med stekspaden för att pressa all saft ur tomaterna och tillsätt salladslök och chili. Blanda allt.
  4. Värm woken ordentligt i några minuter. Rör om och mixa woken noggrant så att maten inte bränns vid.
  5. Sänk värmen lite och tillsätt såsen. Värm allt under cirka 1 minut. Tillsätt slutligen den stekta tofun.
  6. Garnera med färska och finhackade örter.

Skriv ut recept

arrow_upward