Friterad bläckfisk

Friterade bläckfiskringar eller Calamari fritti är i sig en utsökt och läcker förrätt, men lägger du till stekt ris i wokrätten har du också en smakrik huvudrätt.

Utarbetad av: madfar.dk

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Marinera:

  1. Börja med att skära bläckfisken i tunna ringar.
  2. Blanda 1 ägg med sesamolja och vispa i salt och peppar. Marinera bläckfisken i mixen.

Förbereda:

  1. Förbered alla grönsaker och placera dem var för sig i skålar eller på en tallrik.
  2. Mixa ihop såsen.
  3. Vänd bläckfisken i potatismjölet. Den ska ha en torr konsistens så att den inte klibbar samman.

Fritera:

  1. Värm 1 liter olja till 180 °C och stek bläckfiskringarna lite i taget. Lägg dem sedan på hushållspapper.
  2. Kassera oljan. Den kan inte återvinnas när man har haft fisk eller skaldjur i den.

Woka:

  1. Värm woken med 2 msk olja och lägg i ägg. Låt äggen steka några sekunder innan du rör ihop det.
  2. Dra äggen åt sidan. Tillsätt lite olja och stek lökarna.
  3. Vänd ägg och lök i woken och dra det åt sidan. Häll lite olja i woken och stek paprika, lägg vitlök på toppen och mixa med resten av ingredienserna i woken.
  4. Dra grönsakerna åt sidan och tillsätt lite olja. Lägg i currypastan och värm i några sekunder. Lägg iå riset och stek i några minuter. Mixa sedan allt som finns i woken.
  5. Stek rejält i några minuter och tillsätt såsen.
  6. Mixa allt ordentligt och värm igenom så att riset inte klumpar sig.
  7. Lägg riset i en skål, värm woken och låt bläckfiskringarna blir lite varma innan servering.
  8. Dekorera med citron och färska örter.

Skriv ut recept

arrow_upward