Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
- Skär torsken i åtta lika stora bitar och torka den med hushållspapper.
- Blanda cornflakes med rub, salt och nymalen peppar.
- Doppa torskbitarna i ägg och sedan i cornflakesblandningen.Ställ dem i kylen i 1 timme.
- Strö salt och socker på citronskivorna.
- Vänd potatisskivorna i olja och strö över flingsalt.
Grilla:
- Sätt grillen på 200°C och ställ en panna på grillgallret.
- Häll olivoljan på pannan och lägg fisken på den. Stek fisken i 10 minuter och vänd på den. Stek sedan i ytterligare 10 minuter.
- Lägg potatisskivorna direkt på grillgallret och grilla dem i 10 minuter på varje sida. Lägg citronskivorna på grillgallret och grilla dem i 10 minuter.
- Dela hamburgerbröden och rosta dem på båda sidor.
Servering:
- Bred lite remoulad på botten och toppen av hamburgerbrödet.
- Lägg grillade potatisskivor på botten av brödet och sedan lökskott.
- Därefter 2 bitar panerad torsk, 2 citronskivor, och lite färsk timjan. Avsluta med toppen av brödet.
Skriv ut recept
arrow_upward