Ribeye burgare

Vad passar bättre för en härlig grillkväll än en läcker ribeye? Visst går den lätt att äta som en god klassisk biff, men man kan även använda den till en formidabel hamburgare. Här får du därför receptet på en riktig lyxburgare med ribeye, tryffelmajonnäs, rödbetspålägg, stekt bacon, lök och svamp.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Tvätta rödbetorna.
  2. Lägg bacon i en panna.
  3. Vänd lökskivorna i olja och rub.
  4. Blötlägg tryffelskivorna
  5. Mixa alla delar till rödbetssalladen (kom ihåg att grädda *rödbetan i 1 timme på grillen). Tillsätt lite vatten om den är väldigt fast.

Grilla:

  1. Sätt grillen på 175°C. När grillen är varm grillar du rödbetan i 1 timme.
  2. Lägg biffarna på grillen i 10 minuter och ta sedan bort dem.
  3. Vrid upp till 250° C och sätt pannan med lök och bacon på grillen och stek dem aningen knaprigt. Tillsätt svamp och låt dem grilla i 10 min.
  4. Lägg tillbaka biffarna på grillen och grilla dem i 2 minuter på varje sida. Ta av dem och låt dem vila i 10 min.
  5. Dela hamburgerbröden och grilla dem på begge sidor.

Servera

  1. Bred ut ett tunt lager rödbetssallad på underdelen av brödet, och lägg några rädisgroddar ovanpå.
  2. Lägg på några skivor kött och stekt lök, samt några av de blötlagda tryfflarna och den stekta svampblandningen.
  3. Avsluta med att smöra locket på brödet med tryffelmajonnäs.

Skriv ut recept

arrow_upward