Kalvfilé med parmesan och citron

Kalvfilé passar perfekt för tillagning på grill och med hjälp av träpelletsens unika grillegenskaper får du en otroligt välsmakande kalvfilé. För att ge den en extra god smaknyans så rullar vi den i parmesan och citron.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Trimma filén.
  2. Pensla med olja och strö över salt och peppar.
  3. Blanda alla grönsaker med olja och lägg dem i en stekpanna eller på en grillbricka.
  4. Blanda parmesanost och citronskal.

Grill:

  1. Ställ in och värm upp grillen till 185 °C
  2. Lägg filén i grillen och placera samtidigt pannan med grönsaker i den. Kom ihåg att vända grönsakerna under grillningen.
  3. När filén har uppnått en kärntemperatur på 55 °C så tar du ut den ut grillen. Det tar ungefär 30 minuter. Låt den vila i cirka 10-15 minuter.

Servering:

  1. Vänd eller rulla kalvfilén i parmesan- / citronblandningen och skär den i 3 cm tjocka skivor.
  2. Servera med grönsaker och smaka av med lite färska örter och salt och peppar.

Skriv ut recept

arrow_upward