Granola

Ge din frukost en liten touch av Traeger med denna hemgjorda granola. Granola är den bakade versionen av müsli och passar perfekt till frukostens yoghurt eller skyr - och du kan alltid experimentera med just de nötter och torkade frukter som du gillar bäst.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Sirapen:

  1. Blanda honung, smör och brun farin i en kastrull.
  2. Värm kastrullen på medelhög värme i grillen. Rör om då och då.
  3. Efter cirka 5-8 minuter har blandningen smält ihop till en lätt sirap.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt kanel, mandel- och vaniljessens.
  5. Låt sirapen svalna lite.

Förberedning:

  1. Lägg en bit bakplåtspapper i en stor kastrull/panna.
  2. Häll havregryn, nötter och torkade frukter i pannan.
  3. Häll i sirapen.
  4. Blanda allt noga så att sirapen blandas med havregryn, nötter och frukt.
  5. Se till att granolablandningen är jämnt fördelad över bakplåten.

Tillagning:

  1. Värm grillen till 150 °C.
  2. Placera bakplåten i grillen och grädda granolan i en timme.

Kylning:

  1. När granolan har svalnat av kan den hällas i en lufttät behållare. Granolan kan hålla i sig i cirka två veckor.

Skriv ut recept

arrow_upward