Ingredienser
Så här gör du
Sirapen:
- Blanda honung, smör och brun farin i en kastrull.
- Värm kastrullen på medelhög värme i grillen. Rör om då och då.
- Efter cirka 5-8 minuter har blandningen smält ihop till en lätt sirap.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt kanel, mandel- och vaniljessens.
- Låt sirapen svalna lite.
Förberedning:
- Lägg en bit bakplåtspapper i en stor kastrull/panna.
- Häll havregryn, nötter och torkade frukter i pannan.
- Häll i sirapen.
- Blanda allt noga så att sirapen blandas med havregryn, nötter och frukt.
- Se till att granolablandningen är jämnt fördelad över bakplåten.
Tillagning:
- Värm grillen till 150 °C.
- Placera bakplåten i grillen och grädda granolan i en timme.
Kylning:
-
När granolan har svalnat av kan den hällas i en lufttät behållare. Granolan kan hålla i sig i cirka två veckor.