Stekt anka i röd curry - Gang Pet Beth Yang

Gang Pet Beth Yang är en klassiker inom wokrätter och finns nästan alltid på en asiatisk meny. Det finns många varianter av rätten, men gemensamt för dem alla är den karakteristiska och lätt kryddiga smaken av fågel, kokosmjölk och röd curry i sällskap med grönsaker och söta frukter. Här är vår tolkning med ananas, vindruvor och litchi.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Rensa och hacka/skär alla grönsaker och halvera vindruvor och körsbärstomater så de är redo för woken.
  2. Skär ankan eller kycklingbrösten i strimlor.

Woka:

  1. Slå på woken och lägg lite chili och olja i pannan.
  2. Stek ankan eller kycklingstrimlorna tills de är ljusbruna.
  3. Rör ner currypastan och kokosmjölken och låt koka i ca. 2 minuter
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och låt rätten puttra i 15 min.
  5. Smaka av med fisksås, salt och socker.
  6. Garnera med basilikabladen och servera med kokt ris.

Skriv ut recept

arrow_upward