Äppelpaj i fat på grill

En klassisk äppelpaj som kryddats med kanel är alltid en succé. I den här versionen med smördeg som botten och topp behöver du inte heller lägga extra tid på att knåda degen. Servera äppelpajen direkt från grillen tillsammans med glass eller crème fraiche. Det smakar helt enkelt fantastiskt gott.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Ställ in grillen på 200 °C.
  2. Smörj formen
  3. Rulla ut smördegen och skär ut en botten och topp som passar i formen
  4. Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i klyftor
  5. Vänd äpplena i kanel och socker
  6. Lägg äpplena på smördegen i formen, fördela små klumpar av smör runt äpplena
  7. Lägg på smördegslocket

Tillagning:

  1. Baka pajen i grillen i cirka 30 minuter tills toppen är gyllenbrun
  2. Blanda crème fraiche med vaniljsocker Sedan är pajen redo att serveras

Skriv ut recept

arrow_upward