En klassisk äppelpaj som kryddats med kanel är alltid en succé. I den här versionen med smördeg som botten och topp behöver du inte heller lägga extra tid på att knåda degen. Servera äppelpajen direkt från grillen tillsammans med glass eller crème fraiche. Det smakar helt enkelt fantastiskt gott.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Efterrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
Ställ in grillen på 200 °C.
Smörj formen
Rulla ut smördegen och skär ut en botten och topp som passar i formen
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skär äpplena i klyftor
Vänd äpplena i kanel och socker
Lägg äpplena på smördegen i formen, fördela små klumpar av smör runt äpplena
Lägg på smördegslocket
Tillagning:
Baka pajen i grillen i cirka 30 minuter tills toppen är gyllenbrun
Blanda crème fraiche med vaniljsocker Sedan är pajen redo att serveras