Långgrillad pulled pork tar tid. Men det är verkligen värt att vänta på maten. Köttet blir fantastiskt mört och med hjälp av rök och kryddor kan du verkligen få en delikat grillsmak. Om du vill förkorta grilltiden lite kan du välja att skära bort nackdelarna som Johan visar i videon.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Beredning:
Smörj in fläskkarrén med senap och strö över rub. Packa in den i slaktarpapper eller film och lägg den i kylskåp i 10-12 timmar.
Blanda alla ingredienser till din coleslaw.
Grill:
Förvärm och ställ in grillen på 105 °C. (Om grillen har Super Smoke kan du med fördel aktivera det).
Packa upp steken och lägg den direkt på grillgallret. Grilla tills kärntemperaturen når 90 °C. (Stäng av Super Smoke efter 3 timmar).
OBS: Eftersom grillning sker vid låg temperatur kan den totala grilltiden sträcka sig från 10-16 timmar. Därför rekommenderar vi att du börjar tidigt och eventuellt gör flera fläskkarréer på samma gång. Pulled pork kan nämligen frysas in utan problem.
Ta bort steken från grillen och ”dra isär” köttet.
Häll eventuellt lite äppeljuice över köttet.
Häll 2 dl grillsås på köttet och blanda allt.
Grilla briochebröden på grillgallret.
Servering:
Smörj både toppen och botten av bröden med grillsås.
Lägg lite coleslaw på botten och sedan en rejäl portion pulled pork.