play_circle_outline youtube
Laks Johan2
Laks Johan

Varmrökt lax med dijonsenap och rub

I det här receptet visar vi hur man gör en utsökt varmrökt lax i bästa grillstil. Laxen grillas på pelletsgrillen Traeger Timberline. Den grillas på låg värme under hela tillagningen och tillsammans med Timberlines smarta funktion Super Smoke får fisken en mycket god röksmak.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Trimma laxen genom att ta bort eventuella ben och skär till den.
  2. Smörj med senap och strö över farinsocker samt Veggie Rub. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen i kylskåp i två timmar.
  3. Ta bort kryddorna med en kniv och låt stå i kylskåpet i 1 dygn.
  4. Lägg laxen på en grillbricka.

Grill:

  1. Ställ in och förvärm grillen till cirka 75 °C.
  2. Om din grill har funktionen Super Smoke kan du med fördel använda det.
  3. Grilla laxen i cirka 60 minuter.

Servering:

  1. Skär laxen i 8 jämnstora bitar.
  2. Servera en bit lax och ett par grillade sparrisar på varje tallrik.

Skriv ut recept

arrow_upward