Spatchcock kyckling

Det finns många metoder för att tillaga kyckling på en grill och en av de mest populära är den så kallade ”spatchcock”-metoden - även känd som "butterfly chicken". Genom att använda den här metoden blir kycklingen enormt saftig. Lägger du dessutom till en klassisk Alabama White Sauce får du en enormt delikat och smakfull kyckling.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Finputsa kycklingen. Skär ut ryggbenet och vik upp kyclingen. Tryck till den så att köttet blir platt.
  2. Pensla kycklingen med smör och strö rub på skinnsidan.
  3. Blanda alla ingredienser till en Alabama White Sauce och lägg det i kylskåp.

Grill:

  1. Ställ in och förvärm grillen till cirka 105 °C.
  2. Lägg kycklingen på grillgallret och placera temperaturmätaren i köttet på det tjockaste stället.
  3. Efter cirka 25 minuter skruvar du upp till 185 °C.
  4. Pensla skinnet med smält smör efter 15 minuter vid 185 °C. Pensla några extra gånger tills kycklingen är färdig.
  5. När kycklingen når en kärntemperatur på cirka 70 °C tar du bort den från grillen och låter den vila i ca 5-10 minuter.

Servering:

  1. Häll vitsåsen över kycklingen och låt vila i 10 minuter.

Skriv ut recept

arrow_upward