Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
- Gnugga biffen med krossad vitlök
- Pensla biffen med olja och krydda med salt och peppar.
Grill:
- Förvärm grillen till 105 °C.
- Stick in en stektermometer i en av biffarna och lägg biffarna i grillen. Grilla dem i cirka 1 timme. (Om grillen har Super Smoke kan man med fördel använda det).
- Ta bort biffarna från grillen (lämna termometern i) vid en kärntemperatur på 50 °C och skruva upp grillen till 250 °C. Placera sedan en stekplatta på grillen. Låt stekplattan värmas upp i cirka 10 minuter.
- Smält smöret och lägg på rosmarinkvistar, vitlök och slutligen biffen. Grilla den tills den har fått en fin stekskorpa och önskad kärntemperatur. En kärntemperatur på 55 °C ger en smaskig, röd biff.
- Ta bort biffen från grillen och låt den vila på slaktpapper i 10 minuter innan du skär upp den.
Servering:
- Skär tunna skivor av biffen och servera den med lite citronsaft.