Côte de boeuf - reverse sear

Reverse sear kan översättas till ”omvänd tillberedning”. Man börjar med att grilla köttet på låg temperatur, sedan höjer man temperaturen och slutligen grillar köttet färdigt på hög värme. Fördelen med denna grillmetod är att du lättare kan styra temperaturen och därmed grilla tjockare köttbitar optimalt. I det här fallet är det Cote de boeuf.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Gnugga biffen med krossad vitlök
  2. Pensla biffen med olja och krydda med salt och peppar.

Grill:

  1. Förvärm grillen till 105 °C.
  2. Stick in en stektermometer i en av biffarna och lägg biffarna i grillen. Grilla dem i cirka 1 timme. (Om grillen har Super Smoke kan man med fördel använda det).
  3. Ta bort biffarna från grillen (lämna termometern i) vid en kärntemperatur på 50 °C och skruva upp grillen till 250 °C. Placera sedan en stekplatta på grillen. Låt stekplattan värmas upp i cirka 10 minuter.
  4. Smält smöret och lägg på rosmarinkvistar, vitlök och slutligen biffen. Grilla den tills den har fått en fin stekskorpa och önskad kärntemperatur. En kärntemperatur på 55 °C ger en smaskig, röd biff.
  5. Ta bort biffen från grillen och låt den vila på slaktpapper i 10 minuter innan du skär upp den.

Servering:

  1. Skär tunna skivor av biffen och servera den med lite citronsaft.

Skriv ut recept

arrow_upward