Anka med ris och grönt

Oavsett om det är vardag eller helg så kan en rejäl wokrätt alltid göra underverk. I det här receptet steker vi ankbröst som vi kombinerar med grönsaker och ris. För att tillföra lite mer saft och kraft åt rätten så lägger vi även till en härlig woksås som på ett elegant sätt binder ihop alla smaknyanser.

Gjord av: Handgaard bbq

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Rengör och hacka / skiva alla grönsaker så att de är redo för woken.
  2. Blanda såsen och ha den färdig.

Stek ankbröst:

  1. Skär tärningar i ankbröstens fettsida och krydda sedan med salt på alla sidor.
  2. Tänd woken och placera ankbröstet på den kalla wokpannan. Stek nu ankbrösten i 3 min på varje sida.
  3. Ta bort och låt vila.

Woka:

  1. Lägg riset i woken och vänd det i fettet från ankan. Efter cirka 2 min tar man bort riset igen.
  2. Häll chilioljan i woken och stek grönsakerna i oljan.
  3. Medan grönsakerna steks så skär du ankbrösten i mindre bitar.
  4. När grönsakerna börjar få färg så tillsätter man riset och ankan så att allt värms upp igen.
  5. Smaka av med woksåsen.

Skriv ut recept

arrow_upward