Paella med skaldjur

Paella är en spansk risrätt som kan tillagas med räkor, skaldjur, chorizo och grönsaker. Här får du ett recept på paella med olika skaldjur - och du kan själv lägga till de ingredienser som du vill ha med.

Spansk paella är oftast utsökt smord med en bra olivolja och ses ofta med flera olika typer fiskar, bläckfiskar, musslor och havskräftor. Vi har sparat lite på oljan fast du kan hälla på mer om du vill det. Paella får lite smak och färg av saffran och det är helt avgörande för att en paella ska smaka och lukta rätt.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Tillagning:

  1. Hacka lökarna och mjuka upp dem i oljan i paellapannan.
  2. Rör i krossad vitlök, saffran och ris och låt det småsteka i några minuter.
  3. Häll över buljongen och vinet och låt sjuda under locket i cirka 10 minuter.
  4. Dela chilipepparn. Ta bort kärnorna och skär i fina strimlor.
  5. Lägg hackade tomater, bläckfisk, timjanblad och chili i riset och krydda med salt och peppar.
  6. Sätt på locket och låt det koka i ytterligare 6-7 minuter.
  7. Tillsätt räkor och rör runt.
  8. Lägg musslorna ovanpå.
  9. Låt rätten småkoka i ett par minuter innan servering.

Skriv ut recept

arrow_upward