Rostbiff med rökt bearnaisesås

En smaskig, stor stek smakar gott när den tillagats på grillen och en av de mest populära varianterna är den klassiska rostbiffen.Det är ett mycket fint och magert köttstycke som lätt blir torrt om det steks fel och vid alltför hög värme. Men om du grillar den långsamt på låg värme så bibehåller du all saft och kraft i köttet.

Till rostbiffen gör vi dessutom en utsökt rökt bearnaisesås som är en perfekt följeslagare för grillat nötkött.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Trimma köttet på de värsta senorna.
  2. Snitta ytan eller repa den från spetsen i fettet först och sedan motsatt riktning.
  3. Krydda toppen av köttet med Traeger Rub.

Grill:

  1. Ställ in grillen på 110 °C.
  2. Placera köttet på grillgallret och grilla det tills det har en kärntemperatur på 50 °C – det tar vanligtvis cirka en timme.
  3. 25 minuter innan steken är klar sätter du in en kastrull med smör i grillen. Låt smöret smälta och ta åt sig röksmaken i cirka 25 minuter.
  4. Ta bort smöret försiktigt och kasta bort vasslen som ligger längst ner.
  5. Värm upp en ren, tjockbottnad kastrull och häll i äggulorna.
  6. Tillsätt essensen och häll försiktigt ned smöret lite i taget med en sked och vispa runt hela tiden.
  7. Tillsätt slutligen dragon och smaka av med citronsaft
  8. Ta ut kastrullen och steken ur grillen och skruva upp grillen till 230 °C.
  9. När grillen har nått temperaturen ska du lägga tillbaka steken på grillgallret och grilla den i cirka 10-15 minuter vid hög temperatur.
  10. Ta ut steken ur grillen och låt den vila i 10 minuter innan du skär upp den.

Servering:

  1. Servera den varma steken med den ljumna bearnaisesåsen.

Skriv ut recept

arrow_upward