Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
- Trimma köttet på de värsta senorna.
- Snitta ytan eller repa den från spetsen i fettet först och sedan motsatt riktning.
- Krydda toppen av köttet med Traeger Rub.
Grill:
- Ställ in grillen på 110 °C.
- Placera köttet på grillgallret och grilla det tills det har en kärntemperatur på 50 °C – det tar vanligtvis cirka en timme.
- 25 min innan steken är klar sätter du in en kastrull med smör i grillen. Låt smöret smälta och ta åt sig röksmaken i cirka 25 min.
- Ta bort smöret försiktigt och kasta bort vasslen som ligger längst ner.
- Värm upp en ren, tjockbottnad kastrull och häll i äggulorna.
- Tillsätt essensen och häll försiktigt ned smöret lite i taget med en sked och vispa runt hela tiden.
- Tillsätt slutligen dragon och smaka av med citronsaft
- Ta ut kastrullen och steken ur grillen och skruva upp grillen till 230 °C.
- När grillen har nått temperaturen ska du lägga tillbaka steken på grillgallret och grilla den i cirka 10-15 min vid hög temperatur.
- Ta ut steken ur grillen och låt den vila i 10 min innan du skär upp den.
Servering:
- Servera den varma steken med den ljumna bearnaisesåsen.