Churros

Churros kommer från Spanien och det är deras variant på våfflor.  Degen påminner mycket om degen till vattenbakelser, men istället för att baka degen i ugnen sprutas den ut i långa tuber och frityrsteks.

Traditionellt har degen inget socker utan får istället sin sötma av sockret som de rullas in i efter tillagning. Vi föredrar däremot att ge degen lite socker och vanilj men du kan experimentera med det beroende av hur mycket du gillar sötsaker.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Tillsätt vatten, smör, socker och salt i en kastrull.
  2. Koka upp det.
  3. Blanda allt mjöl på samma gång, rör tills degen blir fast och släpper grytan.
  4. Ta bort grytan från brännaren och låt degen svalna.
  5. När degen är fingervarm, rör man ner ett ägg i taget.
  6. Avsluta med att tillsätta vaniljsocker.
  7. Förbered en skål med socker och eventuellt kanel som du ska rulla dina varma churros i.

Woka:

  1. Värm oljan i woken eller paellapannan. Den ska hålla cirka 180 °C. Testa eventuellt med en liten degbit. Om oljan bubblar och degen flyter är oljan klar.
  2. Lägg degen i en spritspåse med stjärnform i slutet.
  3. Spritsa degen direkt i oljan, klipp av degen med en sax när önskad storlek av churros har spritsats ut.
  4. Stek tills den är gyllenbrun, torka av den med hushållspapper och vänd sedan i socker och kanel.

Servera:

  1. Ät som den är eller med chokladsås och mjukglass. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward