Långtidsgrillad plankstek

Plankstek är perfekt till grillen och eftersom det är en tunn köttbit kan den grillas snabbt och enkelt. Det går även bra att skruva ner temperaturen ordentligt och grilla köttet länge. Genom att göra detta på din Traeger kan du därmed tillföra en fantastisk rökig grillsmak.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Krydda köttet.
  2. Lägg baconskivorna i en panna och låt dem falla över kanten.
  3. Blanda grädde, salt och peppar i en skål.
  4. Lägg selleriskivorna i botten av pannan och täck med bacon.
  5. Garnera med färska timjankvistar

Grilla:

  1. Sätt grillen på 85°C.
  2. Lägg köttet på grillgallret och grilla det i 30 min.
  3. Lägg pannan med selleri på det översta grillgallret och grilla den tillsammans med köttet.
  4. Efter 30 min, ta bort köttet och vrid upp grillen till 260°C.
  5. Grilla selleri i ytterligare 30 min.
  6. När sellerin nästan är klar lägger du tillbaka köttet på grillen och grillar det i 2 min på varje sida.
  7. Låt köttet vila i ca. 10 min innan du skär upp det.

Servering:

  1. Servera köttet tillsammans med den inbakade sellerin.

Skriv ut recept

arrow_upward