Italiensk fläsksida med dubbel svål

I det här receptet gör vi en dubbel fläsksida – det betyder dubbelt så mycket saftighet, knaprig och god smak! Vi har tagit utgångspunkt i en klassisk fläsksida, och gjort en variant med italienskinspirerad fyllning med soltorkade tomater, färska örter och mozzarella. Detta tillför massor av läckra smaknyanser till steken, vilket också gör den extremt lämplig som en härlig sommarrätt.

Du kan variera fyllningen mellan de två fläsksidorna som du vill, och fläsksidan kan även bytas ut mot en annan typ av stek. Däremot tror vi att fläsksida passar särskilt bra här då fläsksida har mer fett vilket bidrar med mycket smak.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Ta bort eventuella ben från fläsksidan
  2. Skär ev. en ficka i köttet mittemot svålen
  3. Lägg fyllningen på köttet på ena steken och lägg den andra steken ovanpå.
  4. Surra ihop fläsksidorna och knyt med steksnöre så att det liknar en porchetta
  5. Salta över hela ”paketet”.

Grill:

  1. Ställ in och förvärm grillen till 200°C
  2. Lägg köttet på grillgallret.
  3. Grilla den i ca. 2,5 timme och vänd på den några gånger under grillningen. Kärntemperaturen ska ligga runt 68 grader.

Severing:

  1. Ta steken av grillen och låt den vila i 15 min.
  2. Ta av steksnöret.
  3. Skär steken i skivor och servera.

Skriv ut recept

arrow_upward