Biff med lök på wok

Det är inte bara klassiska wokrätter som du kan lag på din HOT WOK. Du kan även laga en kändis som biff med lök. I detta fall passar gasbrännaren särskilt bra till tillsammans med en HOT WOK paellapanna med hög kant. Då kan du enkelt steka biffarna och löken och tillaga den godaste brunsåsen i rikliga mängder i ditt utekök. Den här sommarversionen är kryddad med färsk timjan och björnbär.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Stekta lök - lökblandning:

  1. Hetta upp pannan.
  2. Fräs purjolök och lök tills de är mjuka.
  3. Tillsätt timjan, socker, salt och peppar. Plocka upp dem.

Stek biffarna:

  1. Stek biffarna i 4 min. på varje sida.
  2. Plocka upp dem (de ska inte vara genomstekta, eftersom de också ska sjuda i såsen)

Sås:

  1. Smält smör och häll mjöl i pannan.
  2. Vispa och gör en smörboll.
  3. Häll i vätska (mjölk, potatisvatten och ca 1,5 dl grädde).
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt rätten puttra i 5 minuter.

Avsluta:

  1. Lägg biffarna i såsen och låt puttra i ca. 7-10 min.
  2. Lägg rikligt med lökblandningen på varje biff.
  3. Häll i björnbär och låt dem puttra med i 2-3 min.
  4. Strö till sist över flingsalt före servering.

Skriv ut recept

arrow_upward