Det är inte bara klassiska wokrätter som du kan lag på din HOT WOK. Du kan även laga en kändis som biff med lök. I detta fall passar gasbrännaren särskilt bra till tillsammans med en HOT WOK paellapanna med hög kant. Då kan du enkelt steka biffarna och löken och tillaga den godaste brunsåsen i rikliga mängder i ditt utekök. Den här sommarversionen är kryddad med färsk timjan och björnbär.
texture
Wok
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Stekta lök - lökblandning:
Hetta upp pannan.
Fräs purjolök och lök tills de är mjuka.
Tillsätt timjan, socker, salt och peppar. Plocka upp dem.
Stek biffarna:
Stek biffarna i 4 min på varje sida.
Plocka upp dem (de ska inte vara genomstekta, eftersom de också ska sjuda i såsen)
Sås:
Smält smör och häll mjöl i pannan.
Vispa och gör en smörboll.
Häll i vätska (mjölk, potatisvatten och ca 1,5 dl grädde).
Smaka av med salt och peppar.
Låt rätten puttra i 5 min.
Färdiggör & servera:
Lägg biffarna i såsen och låt puttra i ca. 7-10 min.