Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
- Smält smöret och 175 g av chokladen i en kastrull. Hacka 25 g choklad grovt och spara.
- Vispa ägg och socker tills det blir pösigt, vitt och skummande.
- Blanda mjöl, salt, kakao och vaniljsocker.
- Vänd försiktigt ner det i äggblandningen medan du försiktigt häller i smör/chokladblandningen.
- Rör kaksmeten tills den är jämn och häll den i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Fördela de 25 g av den sparade chokladen runt i kaksmeten.
- Kyl i 1 timme eller mer (om du ska ha gäster, kyl tills den ska serveras).
Baka på grillen:
- Värm grillen till 185°C.
- Sätt bakformen med kaksmeten direkt från kylen på grillen.
- Grilla den i ca. 20 min och se om kakan har blivit lite fast på ovansidan. Om den fortfarande är väldigt mjuk, grädda den ytterligare i 5 min.
Servering:
- Servera gärna med vaniljglass och färska bär.