Lätt brownie på pelletsgrill

Detta är ett brownie-recept som du kommer att återkomma till om och om igen, eftersom smeten är hållbar länge när den står i kylskåp. Om dina barn till exempel ska ha en kaka med till skolan, så kan du ställa in den förberedda kakan i kylen på kvällen, och baka den morgonen efter. Eller om du har grillgäster så sätter du in kakan i grillen efter maten och voilà, så har du en läcker efterrätt med nybakade brownies.

 

Tips för ett saftigt resultat: Ta ut brownien från grillen 3–4 minuter innan du tror att den är klar.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Smält smöret och 175 g av chokladen i en kastrull. Hacka 25 g choklad grovt och spara.

  2. Vispa ägg och socker tills det blir pösigt, vitt och skummande.

  3. Blanda mjöl, salt, kakao och vaniljsocker.

  4. Vänd försiktigt ner det i äggblandningen medan du försiktigt häller i smör/chokladblandningen.

  5. Rör kaksmeten tills den är jämn och häll den i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

  6. Fördela de 25 g av den sparade chokladen runt i kaksmeten.

  7. Kyl i 1 timme eller mer (om du ska ha gäster, kyl tills den ska serveras).

Baka på grillen:

  1. Värm grillen till 185°C.

  2. Sätt bakformen med kaksmeten direkt från kylen på grillen.

  3. Grilla den i ca. 20 minuter och se om kakan har blivit lite fast på ovansidan. Om den fortfarande är väldigt mjuk, grädda den ytterligare i 5 min.

Servering:

  1. Servera gärna med vaniljglass och färska bär.

Skriv ut recept

arrow_upward