Asiatiskt fäskkött med ris

Asiatisk och milt kryddig wok med fläsk, grönsaker, jasminris och sesamfrön. Rätten serveras med färsk gurka och en härlig sojamajonnäs.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Ris:

  1. Koka upp ris med 1 tsk. salt i 12 min.
  2. Ta grytan av värmen, låt vattnet ligga i grytan med ris och låt riset dra i 10-12 min. eller tills vattnet absorberats.

Förberedelser:

  1. Skär gurkan i skivor eller tärningar.
  2. Skär morötter i skivor eller stjälkar.
  3. Hacka salladen grovt.
  4. Skär fläsket i strimlor.
  5. Hacka vitlöken fint.

Soya-mayonnaise:

  1. Blanda majonnäs och soja i en skål.

Wok:

  1. Hetta upp solrosolja i woken och fräs vitlöken.
  2. Rengör woken och stek nu sesamfröna i woken på hög värme i 3-4 minuter.
  3. Hetta upp woken igen med lite solrosolja och stek morötterna på full värme i 4-5 minuter.
  4. Tillsätt salladen/Pak choi och stek i 2 min. på medelvärme. Denna blandning hälls sedan i en skål.
  5. Blanda solrosoljan, kryddorna, chilin mm. i woken och stek fläsket i den på hög värme i 3-5 min.
  6. Tillsätt de stekta grönsakerna från tidigare, lite socker, salt och peppar samt lite soja.
  7. Rör ihop allt och stek i ca. 3 minuter

Servering:

  1. Serveras med ris, fläsk, gurka, grönsaker m.m. på tallriken.
  2. Strö över sesamfrön och toppa med sojamajonnäsen.

Skriv ut recept

arrow_upward