Ingredienser
Så här gör du
Förbereda:
- Skär morötter i stavar.
- Skär vårlöken i tunna halva skivor.
- Skär och hacka Pak Choi grovt.
- Hacka eller pressa vitlöken i små bitar.
- Riv ingefäran så fint som möjligt.
- Hacka chilin så fint som möjligt.
Nudlar:
- Koka upp en stor kastrull med vatten.
- Koka nudlarna i kastrullen med vatten i 2-3 min.
- Efter kokning sparar du ca. 1 dl av det kokande vattnet.
- Rör om nudlarna med det sparade kokvattnet och Hoisinsåsen.
- Lägg på locket och låt dem stå.
Woka:
- Värm woken och häll i lite solrosolja i ca. 1 min.
- Stek morötter i 4-6 min.
Tillsätt pak choi, vitlök, ingefära och ev limeblad efter smak med lite salt. - När den har stekts på hög värme i 2-4 min tar du bort grönsakerna i en skål.
- Värm woken igen med ny solrosolja.
- Stek nötköttet i 4-6 min. på full värme och tillsätt sedan sojasåsen och grönsakerna från skålen.
- Vänd ihop 1 min.
- Tillsätt sedan nudlarna i woken och rör om i 1 min med medelvärme.
Servera:
- Lägg upp rätten på en tallrik och toppa med chili och jordnötter.