Stekta nudlar med nötkött och Pak Choi

Supergod wok med udonnudlar, nötkött, vårlök och Pak Choy, Pak Choi eller Bok Choy – ja, kärt barn har många namn. Rätten är kryddad med vitlök och chili och toppad med jordnötter.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Skär morötter i stavar.
  2. Skär vårlöken i tunna halva skivor.
  3. Skär och hacka Pak Choi grovt.
  4. Hacka eller pressa vitlöken i små bitar.
  5. Riv ingefäran så fint som möjligt.
  6. Hacka chilin så fint som möjligt.

Nudlar:

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Koka nudlarna i kastrullen med vatten i 2-3 min.
  3. Efter kokning sparar du ca. 1 dl av det kokande vattnet.
  4. Rör om nudlarna med det sparade kokvattnet och Hoisinsåsen.
  5. Lägg på locket och låt dem stå.

Woka:

  1. Värm woken och häll i lite solrosolja i ca. 1 min.
  2. Stek morötter i 4-6 min.
    Tillsätt pak choi, vitlök, ingefära och ev limeblad efter smak med lite salt.
  3. När den har stekts på hög värme i 2-4 min tar du bort grönsakerna i en skål.
  4. Värm woken igen med ny solrosolja.
  5. Stek nötköttet i 4-6 min. på full värme och tillsätt sedan sojasåsen och grönsakerna från skålen.
  6. Vänd ihop 1 min.
  7. Tillsätt sedan nudlarna i woken och rör om i 1 min med medelvärme.

Servera:

  1. Lägg upp rätten på en tallrik och toppa med chili och jordnötter.

Skriv ut recept

arrow_upward