Majs-Ribs

Den välkända majskolven är alltid en hit på grillen, men har du testat att piffa upp dem med rök och BBQ-sås? Här hämtar man inspiration från spareribs och visar hur du kan uppnå en helt fantastisk BBQ-smak i den grillade majsen genom att göra dem som "corn-ribs".

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Ta bort bladen och skägget från majsen
  2. Dela majskolven två gånger så att du har fyra avlånga majsbitar. Du kan ev halvera dem igen så du har 8 korta bitar.

Grilla:

  1. Ställ in och förvärm grillen till 75°C.
  2. Lägg majsen på en grillplåt och sätt in den i grillen. Grilla dem i ca. 45 minuter.
  3. Placera en stekplåt i grillen och vrid upp grillen till 230°C.
  4. När grillen och stekplåten blivit varm, smält lite smör på plåten. Stek sedan majsbitarna på alla sidor så att de får lite färg. Det tar ca. 10 minuter.
    Pensla till sist majsen några gånger med BBQ-sås.

Servering:

  1. Ät dem varma och doppa dem i mer BBQ-sås.
  2. Strö ev med flingsalt.

Skriv ut recept

arrow_upward