Ingredienser
Så här gör du
Grilla bacon:
- Sätt grillen på 175 °C, värm upp grillen i 15 min.
- Lägg baconskivorna direkt på grillgallret och grilla i 15–20 min, eller tills baconen är bruna.
- Ta av grillen och hacka baconen i små bitar.
Karamellsåsen:
-
Blanda smör, salt och socker i en kastrull över
medium värme.
Koka upp tills termometern visar 135°C. -
Ta kastrullen av värmen, och vispa i bourbon, vanilj och bikarbonat.Var försiktig för smeten kan bubbla upp, och man kan bränna sig på varm ånga.
-
Skruva ned grillen på 105°C och ev. supersmoke och låt svalna lite.
-
Häll karamellsåsen över bacon och popcorn, rör runt tills såsen täcker.
-
Sprid ut det i en långpanna med bakplåtspapper i botten.Placera långpannan på grillgallret och grilla på 105°C i 15–20 min. Se till att karamellsåsen inte blir bränd.
Servering:
- Ta ur det ur grillen.
- Häll blandningen på ett bakplåtspapper på ett bord,
och låt svalna i ca 30 min tills karamellen har stelnat.