Karamellpopcorn med bacon

Bjud på denna söta & salta snack vid nästa fest eller after work. Det blir garanterat en hit! Massor av bacon som grillats i din pelletsgrill, och sedan täckt av en söt kolasås med en kick av Kentucky bourbon.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Grilla bacon:

  1. Sätt grillen på 175 °C, värm upp grillen i 15 min.
  2. Lägg baconskivorna direkt på grillgallret och grilla i 15–20 min, eller tills baconen är bruna.
  3. Ta av grillen och hacka baconen i små bitar.

Karamellsåsen:

  1. Blanda smör, salt och socker i en kastrull över
    medium värme.
    Koka upp tills termometern visar 135°C.

  2. Ta kastrullen av värmen, och vispa i bourbon, vanilj och bikarbonat.Var försiktig för smeten kan bubbla upp, och man kan bränna sig på varm ånga.

  3. Skruva ned grillen på 105°C och ev. supersmoke och låt svalna lite.

  4. Häll karamellsåsen över bacon och popcorn, rör runt tills såsen täcker.

  5. Sprid ut det i en långpanna med bakplåtspapper i botten.Placera långpannan på grillgallret och grilla på 105°C i 15–20 min. Se till att karamellsåsen inte blir bränd.

Servering:

  1. Ta ur det ur grillen.
  2. Häll blandningen på ett bakplåtspapper på ett bord,
    och låt svalna i ca 30 min tills karamellen har stelnat.

Skriv ut recept

arrow_upward