Grillad majskolvar med riven parmesan

Majs, smör, chili och parmesanost – fyra ingredienser är allt som behövs för att laga en utsökt, grillad delikatess.

Vi har tagit utgångspunkt i den klassiska grillade majskolven, men istället för att lägga smör på när majsen är färdiggrillad, väljer vi att ge dem en lätt stekskorpa i smält smör. Detta säkerställer att den grillade majsen får precis lagom krispig och smörkaramelliserad yta. Till sist strör vi över parmesanost och chili, vilket bara ger en extra umamismak.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Så här gör du


Grilla:

  1. Ställ in och förvärm grillen till 185 °C.
  2. Lägg majsen med bladen på, på grillgallret och grilla dem i ca 20 min.
  3. Placera en stekplatta i grillen och vrid upp temperaturen till 220 °C.
  4. Vik tillbaka bladen så att du har ett handtag att hålla i.
  5. När stekplattan blivit varm, så smälter du lite smör på grillen och steker majsen på alla sidor så att den får lite färg.

Servera:

  1. Ta bort bladen från majsen.
  2. Strö nyriven parmesanost, salt och hackad chili över majsen.
  3. Smaklig måltid.

Skriv ut recept

arrow_upward