Fullkorns- hamburgerbröd

Hembakade hamburgerbröd är ett underbart, mångsidigt bakverk. Du kan använda hamburgerbröden till en helt klassisk hamburgare, samt som matlådevänliga mackor. I det här receptet gör vi en fullkorns version av hamburgerbröden, så de får ett nytt hälsosamt lyft.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


  1. Blanda vatten och mjölk och lös upp jästen i blandningen.
  2. Blanda i socker, salt och olja.
  3. Tillsätt grovt vetemjöl och durummjöl. Vetemjölet tillsätts lite i taget tills degen fått en lös konsistens.
  4. Låt degen jäsa, täckt, i 1 timme.
  5. Forma 16 st. bollar och platta till dem.Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Pensla med ägg och strö över sesam.
  7. Låt dem jäsa i 1 timme.
  8. Ställ in och förvärm grillen till 200 °C.
  9. Lägg hamburgerbröden på grillgallret och grädda dem i ca 15-18 minuter. (indirekt värme).
  1. Dela bröden och rosta dem ev. före användning om du vill att de ska vara lite spröda.

Skriv ut recept

arrow_upward