Tänk att man kan laga semlor i pelletsgrillen. Det blir både enkelt och gott. Här är den helt klassiska semlan som vi alla känner den. Det är bra att sätta igång, så har du strax smarriga semlor att bjuda på.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Efterrätt
restaurant_menu
Snack
Ingredienser
Så här gör du
Degen:
Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
Tillsätt smör, socker, kardemumma och salt.
Tillsätt vetemjölet.Knåda degen jämn och smidig.
Låt den jäsa till dubbel storlek i ca. 30 min.
Forma 15 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, låt dem jäsa i 45 min till dubbel storlek.
Pensla bullarna med ägg.
Grilla:
Sätt grillen på 225° C. Lägg en baksten på grillen och lägg bakplåten med bullarna på grillgallret och låt dem bli gyllene.
De är klara när de låter ihåliga när de knackas på undersidan.
Låt dem svalna på ett galler.
Fyllning:
Hacka mandlarna och blanda dem med marsipan.
Vispa grädden och tillsätt vanilj och florsocker.
Häll det i en spritspåse. Och ställ det i kylen tills det ska användas.
Servera:
Skär ett lock som en triangel på varje bulle.
Gröp ur bullarna och lägg marsipanfyllningen i botten.
Spruta den vispade grädden runt kanten och lägg på locket på bullen.