Semlor på pelletsgrill

Tänk att man kan laga semlor i pelletsgrillen. Det blir både enkelt och gott. Här är den helt klassiska semlan som vi alla känner den. Det är bra att sätta igång, så har du strax smarriga semlor att bjuda på. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Efterrätt
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Så här gör du


Degen:

  1. Rör ner jästen i den ljumma mjölken.
  2. Tillsätt smör, socker, kardemumma och salt.
  3. Tillsätt vetemjölet.Knåda degen jämn och smidig.
  4. Låt den jäsa till dubbel storlek i ca. 30 minuter.
  5. Forma 15 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, låt dem jäsa i 45 minuter till dubbel storlek.
  6. Pensla bullarna med ägg.

Fyllning:

  1. Hacka mandlarna och blanda dem med marsipan.
  2. Vispa grädden och tillsätt vanilj och florsocker.
  3. Häll det i en spritspåse. Och ställ det i kylen tills det ska användas.

Grilla:

  1. Sätt grillen på 225° C. Lägg en baksten på grillen och lägg bakplåten med bullarna på grillgallret och låt dem bli gyllene.
  2. De är klara när de låter ihåliga när de knackas på undersidan.
  3. Låt dem svalna på ett galler.

Servera:

  1. Skär ett lock som en triangel på varje bulle.
  2. Gröp ur bullarna och lägg marsipanfyllningen i botten.
  3. Spruta  den vispade grädden runt kanten och lägg på locket på bullen.
  4. Strö över florsocker.

Skriv ut recept

arrow_upward