Älgskav med pressad potatis och lingon

Älgskav är en riktig klassiker med brett användningsområde. Här gör vi den i en wok och servera med pressad potatis och lingon. Skär upp älgköttet i väldigt tunna skivor eller köp köttet färdigt som frysvara.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Tillaga:

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stek älgskaven i wokpannan tills den får färg tillsammans med moroten och vitlöken.
  3. Hacka gula löken.
  4. Ansa svampen och dela de stora i bitar. Strimla purjolöken.
  5. Rör ner svamp och löken, enbären, timjan, rosmarin och låt det fräsa med några min.
  6. Tillsätt grädde, sylt och fond. Rör om och koka ett par minuter.
  7. Smaka av med senap, chipotle, salt och peppar. Söta gärna av såsen med lite mer lingonsylt.

Servering:

  1. Serverar med pressad potatis och sallad, och naturligtvis mera lingon.
  2. Strö över rikligt med hackad persilja.

    Smaklig älg!!

Skriv ut recept

arrow_upward