Ingredienser
Så här gör du
Bacon chili:
- Tänd grillen och ställ in temperaturen på 180°C, förvärm grillen med locket stängt i ca. 10-15 min.
- Lägg ditt bacon i en panna och stek på din Traeger i ca. 20 min eller tills fettet har smält. Häll av allt baconfett, men lämna kvar 1 msk.
- Tillsätt den hackade löken och låt dem fräsa i ca. 5 min tills de är klara. Tillsätt köttfärs och vitlök och stek tills din köttfärs är brun.
- Häll av det mesta av fettet, sätt tillbaka pannan på värmen och tillsätt tomatpurén. Stek i 2-3 min tills färgen ändras från röd till roströd.
- Tillsätt tomatsås, flådda tomater, chilipulver, rökt paprikapulver, spiskummin, svartpeppar, Worcestershiresås, mald muskotnöt och senap och låt sjuda i 15 min eller tills det tjocknat. Smaka av med salt och mer peppar om det behövs.
- Medan din chili kokar kan du lägga dina korvar på grillen så de får grillmärken.
- När dina korvar och chili är färdiga kan du ta bort det från grillen. Lägg sedan på dina korvbröd så de får lite färg.
Servering:
- Då är det dags för dig att göra din hotdog. Börja med att lägga korven i brödet, lägg sedan din chili ovanpå och avsluta med riven cheddarost, gräddfil och jalapenos.