Bacon Chili Cheese hotdog

Vem gillar inte en god hotdog? och chili hotdogs är fantastiska. Bacon chili hotdog är den ultimata höjdpunkten för hotdog älskaren. Vi börjar med att göra en baconbaserad chili, som vi lägger ovanpå  hotdogen för att uppnå den utsökta smaken av en läkker kryddad hotdog.

 • texture Pelletsgrill
 • restaurant_menu Huvudrätt
 • restaurant_menu Snack
 • restaurant_menu Lunch

Ingredienser

Så här gör du


Bacon chili:

 1. Tänd grillen och ställ in temperaturen på 180°C, förvärm grillen med locket stängt i ca. 10-15 min.
 2. Lägg ditt bacon i en panna och stek på din Traeger i ca. 20 min eller tills fettet har smält. Häll av allt baconfett, men lämna kvar 1 msk.
 3. Tillsätt den hackade löken och låt dem fräsa i ca. 5 min tills de är klara. Tillsätt köttfärs och vitlök och stek tills din köttfärs är brun.
 4. Häll av det mesta av fettet, sätt tillbaka pannan på värmen och tillsätt tomatpurén. Stek i 2-3 min tills färgen ändras från röd till roströd.
 5. Tillsätt tomatsås, flådda tomater, chilipulver, rökt paprikapulver, spiskummin, svartpeppar, Worcestershiresås, mald muskotnöt och senap och låt sjuda i 15 min eller tills det tjocknat. Smaka av med salt och mer peppar om det behövs.
 6. Medan din chili kokar kan du lägga dina korvar på grillen så de får grillmärken.
 7. När dina korvar och chili är färdiga kan du ta bort det från grillen. Lägg sedan på dina korvbröd så de får lite färg.

Servering:

 1. Då är det dags för dig att göra din hotdog. Börja med att lägga korven i brödet, lägg sedan din chili ovanpå och avsluta med riven cheddarost, gräddfil och jalapenos.

Skriv ut recept

arrow_upward