Wok-snack med rispapper och kyckling

Om du ska servera en läcker aptitretare, då är denna wok-snack med kyckling, rispapper och pak choi ett bra val. Det knaprigt stekta rispappret ger en härlig kontrast till den kryddiga kycklingen, och den är enkel att tillaga så att den är klar när gästerna ankommer.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Förrätt

Ingredienser

Så här gör du


Tillagning:

  1. Blanda marinaden och vänd ner kycklingbitar i den. Låt den svalna i minst några timmar i kylen.
  2. Hetta upp jordnötsolja/solrosolja i woken.
  3. Stek röd currypasta i oljan i 1 minut.
  4. Tillsätt kycklingen och fräs i 2-4 minuter. Ta bort kycklingen från woken.
  5. Stek pak choi i woken i 2 minuter. Ta upp den ur woken.
  6. Häll 3-4 dl olja i woken och värm den till 180°C.
  7. Lägg rispapper i oljan ett i taget och låt det bubbla upp. Ta upp den omedelbart igen. Fortsätt tills du har wokat det rispapper du behöver.

Servering:

  1. Arrangera en bit rispapper med några bitar pak choi.
  2. Lägg till några kycklingbitar.
  3. Häll lite färskpressad limejuice över rätten.
  4. Strö till sist över sesamfrön.

Skriv ut recept

arrow_upward