Rökt och confiterad kalkonlår

För vissa är kalkon något som hör till julen, för andra inte. Vi kan i alla fall rekommendera dessa köttiga kalkonlår som fått en jultwist och är smaksatt med citrus, örter och vitlök. Med detta recept får du läckra kalkonlår som är både rökta och confiterade.

Vi grillar på en Traeger pelletsgrill och använder träpellets med äppelsmak, men du kan använda vilken smak du vill.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Blanda vitlök, salt, hackad timjan, hackad persilja, citronsaft, citronskal, apelsinsaft och apelsinskal.
  2. Lägg kalkonlåren i en form och häll över citrusblandningen. Låt stå i kylen över natten.
  3. Ta upp kalkonlåren ur blandningen. Skölj och klappa dem torra.

Tillagning:

  1. Ställ in och förvärm grillen till 75°C.
  2. Lägg kalkonlåren direkt på grillgallret och grilla dem i ca. 30 min.
  3. Höj temperaturen till 105°C. Ställ ett fat/panna på grillen och förvärm.
  4. Lägg kalkonlåren på fatet/pannan och häll över det smälta ankfettet. Se till att det finns tillräckligt för att täcka kalkonlåren.
  5. Tillsätt timjan, lagerblad och vitlök och låt sjuda i 3 timmar eller tills köttet är mört.
  6. Strö över salt och servera dem med färsk timjan på toppen.

Skriv ut recept

arrow_upward