Ingredienser
Så här gör du
Förberedelser:
- Blanda vitlök, salt, hackad timjan, hackad persilja, citronsaft, citronskal, apelsinsaft och apelsinskal.
- Lägg kalkonlåren i en form och häll över citrusblandningen. Låt stå i kylen över natten.
- Ta upp kalkonlåren ur blandningen. Skölj och klappa dem torra.
Tillagning:
- Ställ in och förvärm grillen till 75°C.
- Lägg kalkonlåren direkt på grillgallret och grilla dem i ca. 30 min.
- Höj temperaturen till 105°C. Ställ ett fat/panna på grillen och förvärm.
- Lägg kalkonlåren på fatet/pannan och häll över det smälta ankfettet. Se till att det finns tillräckligt för att täcka kalkonlåren.
- Tillsätt timjan, lagerblad och vitlök och låt sjuda i 3 timmar eller tills köttet är mört.
- Strö över salt och servera dem med färsk timjan på toppen.