Krispig potatis i ankfett

Vi kan garantera dig läcker krispig potatis med detta recept, där potatisen steks i ankfett, vitlök och rosmarin. Kanske blir detta ditt framtida favoritsätt att laga potatis på när julevenemangen står för dörren?

Vi grillar på en Traeger träpelletsgrill med Traeger signature träpellets, men du kan använda vilken träpellets du vill.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelser:

  1. Skala och dela all potatis i fyra delar.
  2. Finhacka hälften av rosmarinen. Lämna den andra halvan hel.
  3. Skala vitlöken och mosa den lite med ett knivblad.

Tillagning:

  1. Ställ in och förvärm grillen till 185°C. Förvärm ett fat i 10 min.
  2. Smält ankfettet i fatet. Fördela all potatis i fatet.
  3. Grilla dem i ca. 25 min.
  4. Höj temperaturen till 210°C.
  5. Strö över potatisen med rosmarinkvistar. Lägg i vitlöksklyftorna och strö Traeger Veggie Rub över potatisen.
  6. Låt potatisen grilla vidare i 35-45 min och vänd potatisen med jämna mellanrum.

Skriv ut recept

arrow_upward