Oxstek bräserad i rödvin

Finns det nåt bättre än en oxstek som har bräserats i rödvin i några timmar. Med detta recept får du en saftig köttbit, med en läcker mjuk konsistens och en sås som är rik på doft och smak. Du kan servera det med potatismos som också lagas på Traeger grillen. 

Vi grillar på vår Traeger pelletsgrill med Hickory träpellets, men du kan använda vilka pellets du vill.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Tvätta och skala grönsakerna.
  2. Skär morötter, selleri, lök och vitlök i små bitar.

Tillagning:

  1. Sätt grillen på 200°C och förvärm den i 15 min.
  2. Bryn köttet på alla sidor direkt på grillgallret.
  3. Förvärm pannan och häll olja i. Fräs vitlök, lök, morötter, selleri, rosmarin, lagerblad, kryddnejlika, kanel och pepparkorn i pannan.
  4. Krydda med salt och peppar. Låt det puttra i ca. 8 minuter och rör om regelbundet.
  5. Lägg det grillade köttet i pannan och häll över rödvinet. Låt det koka upp.
  6. Täck över och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört.
  7. Vänd köttet då och då.
  8. Ta upp köttet ur pannan.
  9. Ta bort så mycket av örterna och kryddorna som möjligt. Tillsätt smör och blanda resten av vätskan och grönsakerna till en slät purésås.
  10. Vid servering skär du köttet i skivor och häll såsen över.

Skriv ut recept

arrow_upward