Klassisk dubbel burgare

Gillar du en helt klassisk hamburgare med chilimajonnäs, ketchup, biffar, stekt lök, sallad och gurka? Då ska du prova detta recept. Vi unnar oss två biffar i varje burgare, de är båda smaksatta med BBQ-sås för att ge en extra god smak.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Skölj salladen.
  2. Hacka chilin och blanda den sedan med majonnäsen.
  3. Blanda nötfärsen med grillsåsen, salt och peppar.
  4. Forma biffar på ca. 250 g styck. Ställ dem i kylen i 30 min.

Tillagning:

  1. Värm grillen till 220° grader och ställ stekpannan på grillgallret.
  2. Häll olja i stekpannan och lägg sedan i löken och strö över farinsocker, vinäger och salt. Grilla det tills det är gyllene, men tänk på att du måste röra i det ofta.
  3. Lägg biffarna på grillgallret och grilla dem i ca. 12 min. Grilla dem ytterligare 8-10 min. på andra sidan eller tills kärntemperaturen är 68° grader.
  4. Lägg till sist hamburgerbröden på grillen och rosta dem gyllene i några min på varje sida

Servering:

  1. Bred undre delen på hamburgerbrödet med ketchup.
  2. Tillsätt sallad, biff, gurka, tomat, biff och en stor portion karamelliserad stekt lök,
    i nämnd ordning.
  3. Smörj det övre hamburgerbrödet med chilimajonnäs och lägg det ovanpå. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward