Gillar du en helt klassisk hamburgare med chilimajonnäs, ketchup, biffar, stekt lök, sallad och gurka? Då ska du prova detta recept. Vi unnar oss två biffar i varje burgare, de är båda smaksatta med BBQ-sås för att ge en extra god smak.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
Skölj salladen.
Hacka chilin och blanda den sedan med majonnäsen.
Blanda nötfärsen med grillsåsen, salt och peppar.
Forma biffar på ca. 250 g styck. Ställ dem i kylen i 30 min.
Tillagning:
Värm grillen till 220° grader och ställ stekpannan på grillgallret.
Häll olja i stekpannan och lägg sedan i löken och strö över farinsocker, vinäger och salt. Grilla det tills det är gyllene, men tänk på att du måste röra i det ofta.
Lägg biffarna på grillgallret och grilla dem i ca. 12 min. Grilla dem ytterligare 8-10 min. på andra sidan eller tills kärntemperaturen är 68° grader.
Lägg till sist hamburgerbröden på grillen och rosta dem gyllene i några min på varje sida
Servering:
Bred undre delen på hamburgerbrödet med ketchup.
Tillsätt sallad, biff, gurka, tomat, biff och en stor portion karamelliserad stekt lök, i nämnd ordning.
Smörj det övre hamburgerbrödet med chilimajonnäs och lägg det ovanpå. Smaklig måltid!