Grekisk inspirerad lammburgare

Älskar du grekisk mat så ska du definitivt testa denna grekisk-inspirerade lammburgare, som receptet visar här. Vi utlovar en genuin grekisk smakupplevelse, förutsatt att du gillar lamm, tzatziki, oliver och fetaost, där dessutom fetaosten röks över grillen.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Blanda din färs med persilja, rosmarin, en riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
  2. Forma 4 biffar och pensla dem med olivolja på båda sidor. Kyl i 30 min.
  3. Gör tzatziki under tiden. Riv gurkorna och blanda dem med yoghurten. Tillsätt 2 rivna vitlöksklyftor och 1 matsked olivolja.
  4. Skiva tomater och lök.
  5. Skär fetan i 2 cm tjocklek och lägg skivorna på en grillplåt.
  6. Skär ut dina tunnbröd i cirklar med en diameter på ca. 12 cm.

Tillagning:

  1. Sätt grillen på 105°C. Slå på Super Smoke®-funktionen om din grill har det.
  2. Sätt grillplåten med fetaskivorna på grillen och rök dem i ca. 15 min, Ta bort dem från grillen.
  3. Skruva upp grillen till 200°C. När temperaturen uppnåtts lägger du biffarna på grillgallret och grillar dem i ca. 10 min på varje sida.
  4. Grilla brödet på båda sidor.

Servering:

  1. Bred både botten och topp brödet med tzatziki.
  2. Lägg salladsblad, tomat och lökskivor på botten brödet .
  3. Tillsätt den grillade biffen och en skiva rökt fetaost.
  4. Avsluta med en brödskiva på toppen. OBS: Om det behövs, använd ett träspett för att hålla ihop det.

Skriv ut recept

arrow_upward