Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
- Blanda din färs med persilja, rosmarin, en riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
- Forma 4 biffar och pensla dem med olivolja på båda sidor. Kyl i 30 min.
- Gör tzatziki under tiden. Riv gurkorna och blanda dem med yoghurten. Tillsätt 2 rivna vitlöksklyftor och 1 matsked olivolja.
- Skiva tomater och lök.
- Skär fetan i 2 cm tjocklek och lägg skivorna på en grillplåt.
- Skär ut dina tunnbröd i cirklar med en diameter på ca. 12 cm.
Tillagning:
- Sätt grillen på 105°C. Slå på Super Smoke®-funktionen om din grill har det.
- Sätt grillplåten med fetaskivorna på grillen och rök dem i ca. 15 min, Ta bort dem från grillen.
- Skruva upp grillen till 200°C. När temperaturen uppnåtts lägger du biffarna på grillgallret och grillar dem i ca. 10 min på varje sida.
- Grilla brödet på båda sidor.
Servering:
- Bred både botten och topp brödet med tzatziki.
- Lägg salladsblad, tomat och lökskivor på botten brödet .
- Tillsätt den grillade biffen och en skiva rökt fetaost.
- Avsluta med en brödskiva på toppen. OBS: Om det behövs, använd ett träspett för att hålla ihop det.