Portobelloburgare

Behöver du inspiration till en köttfri rätt så har vi experimenterat med denna portobelloburgare i äkta vegostil. Hamburgaren är gjord av portobellesvamp med pesto av cashewnötter och persilja, biff av kikärter och fyllning av ruccola, rostade pinjenötter och parmesanost.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Lägg alla ingredienser till biffarna, förutom ströbrödet, i en skål och blanda allt. Låt det dra i 30 min.
  2. Forma till 4 biffar och pensla dem med olja.Vänd dem sedan i ströbröd och ställ dem i kylen i 1 timme.
  3. Under tiden gör du peston genom att blanda alla ingredienser till detta.
  4. Pensla svamparna med olja.

Tillagning:

  1. Sätt grillen på 220°C.
  2. Lägg biffarna på grillgallret och grilla dem i ca. 20 min.
  3. Grilla portobellosvamparna några min på varje sida. Rosta under tiden pinjenötterna i en panna.

Servering:

  1. Lägg lite pesto på svampbotten och toppen.
  2. Tillsätt kikärtsbiffen, sallad, tomat och lite parmesan.
  3. Strö över pinjenötter och lägg portobello toppen ovanpå.
  4. Strö lite Traeger Veggie Rub på toppen.

Skriv ut recept

arrow_upward