Behöver du inspiration till en köttfri rätt så har vi experimenterat med denna portobelloburgare i äkta vegostil. Hamburgaren är gjord av portobellesvamp med pesto av cashewnötter och persilja, biff av kikärter och fyllning av ruccola, rostade pinjenötter och parmesanost.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förberedelse:
Lägg alla ingredienser till biffarna, förutom ströbrödet, i en skål och blanda allt. Låt det dra i 30 min.
Forma till 4 biffar och pensla dem med olja.Vänd dem sedan i ströbröd och ställ dem i kylen i 1 timme.
Under tiden gör du peston genom att blanda alla ingredienser till detta.
Pensla svamparna med olja.
Tillagning:
Sätt grillen på 220°C.
Lägg biffarna på grillgallret och grilla dem i ca. 20 min.
Grilla portobellosvamparna några min på varje sida. Rosta under tiden pinjenötterna i en panna.
Servering:
Lägg lite pesto på svampbotten och toppen.
Tillsätt kikärtsbiffen, sallad, tomat och lite parmesan.
Strö över pinjenötter och lägg portobello toppen ovanpå.