Porchettaburgare

Har du rester från porchetta eller vill du kasta dig ut i att grilla en, så testa detta recept där vi gör en porchettaburgare. Burgaren får en syrlig touch av rabarberkompott och rårörda rabarber, vilket ger porchettan en fantastisk smak.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Skåra porchettan mellan svålarna och strö över flingsalt.
  2. Blanda alla delar till rabarberkompotten och lägg den i en kastrull.
  3. Till den råsyltade  rabarbern, koka upp vattnet med socker och låt det sedan svalna.
  4. Lägg de tunna skivorna av rabarber (vi använde en skalare) i ett glas och lägg i vaniljstången. Häll över den avsvalnade sockerlagen.

Tillagning:

  1. Sätt grillen på 185°C.
  2. När grillen är varm lägger du porchettan på grillgallret. Grilla den tills den har en kärntemperatur på 70°C, beräkna ca. 90 min.
  3. Ställ pannan med rabarberkompotten på grillen i ca. 30 min och rör om regelbundet.
  4. Grilla hamburgerbröden på alla sidor.

Servering:

  1. Bred toppen och botten av hamburgerbröden med rabarberkompott.
  2. Lägg en näve ruccola och lite parmesanost på botten av brödet.
  3. Skär ut porchettan och lägg två skivor på botten.
  4. Lägg 1 msk. grön pesto och några av de rårörda rabarberna ovanpå.
  5. Avsluta med krossad fläsksvål och toppen av hamburgerbrödet.

Skriv ut recept

arrow_upward