Vi har gjort läcker hemlagad falafel på vår HOT WOK gasolbrännare. Med receptet här får du falafel med en krispig skorpa och ett mjukt centrum. Vi serverade dem i ett grekiskt tunnbröd med hemgjord dressing och sallad.
Receptet är gjort i samarbete med Anders 'Æededolken' Lang.
texture
Wok
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förbereda:
Skölj de silade kikärtorna i kallt vatten.
Lägg kikärtorna i en lagom stor skål med mycket vatten (de suger upp mycket vatten och blir nästan dubbelt så stora).
Låt dem dra i 24 timmar eller minst 12 timmar.
Skölj sedan kikärtorna en sista gång.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en massa.
Forma falafelna som om de vore köttbullar. Detta kan antingen göras med en matsked eller ännu bättre, med en falafelpress.
Tillaga:
Värm 1 liter solrosolja till 180°C i din wok.
Stek din falafel i oljan i ca. 2-3 min (vi gjorde mellan 6 och 8 falafel åt gången).
Lägg dem på absorberande papper.
Servera din hemmagjorda falafel. Vi serverar dem med ett grekiskt tunnbröd med sallad och dressing. Smaklig måltid!