Falafel

Vi har gjort läcker hemlagad falafel på vår HOT WOK gasolbrännare. Med receptet här får du falafel med en krispig skorpa och ett mjukt centrum. Vi serverade dem i ett grekiskt tunnbröd med hemgjord dressing och sallad.

Receptet är gjort i samarbete med Anders 'Æededolken' Lang.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Skölj de silade kikärtorna i kallt vatten.
  2. Lägg kikärtorna i en lagom stor skål med mycket vatten (de suger upp mycket vatten och blir nästan dubbelt så stora).
  3. Låt dem dra i 24 timmar eller minst 12 timmar.
  4. Skölj sedan kikärtorna en sista gång.
  5. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en  massa.
  6. Forma falafelna som om de vore köttbullar. Detta kan antingen göras med en matsked eller ännu bättre, med en falafelpress.

Tillagning:

  1. Värm 1 liter solrosolja till 180°C i din wok.
  2. Stek din falafel i oljan i ca. 2-3 minuter (vi gjorde mellan 6 och 8 falafel åt gången).
  3. Lägg dem på absorberande papper.
  4. Servera din hemmagjorda falafel. Vi serverar dem med ett grekiskt tunnbröd med sallad och dressing. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward