Janssons frestelse på grill

Laga en klassisk Janssons frestelse på pelletsgrillen! I denna version använder vi ansjovisfiléer av skarpsill, och smaksätter med bland annat orökt kaviar. En festlig och god Janssons som blir en hit på fest och jul-bordet.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Förberedelse:

  1. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar.
  2. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Bryn den lätt i smör.
  5. Vispa ihop grädde och kaviar.
  6. Strimla potatisen för hand eller i en matberedare. stek den gärna innan
  7. Varva potatis, lök och ansjovis i formen.
  8. Salta och peppra lätt mellan varven.
  9. Häll över kaviargrädden och strö över ströbröd.

Tillagning på grill:

  1. Sätt grillen på 175°C
  2. Grädda mitt i grillen i ca 45–60 min tills grädden har kokat ihop och potatisen är mjuk.
  3. Garnera gärna med några extra ansjovisfiléer.

Skriv ut recept

arrow_upward