Citroncheesecake -cheesecake på pelletsgrill

Vad säger du till att prova ett recept på en citroncheesecake som du kan ge en smula rök, genom att tillaga den på din Traeger träpelletsgrill? Här får cheesecaken en touch av IPA, som ger ostmassan en extra twist, och som kompletterar den friska citronsmaken på ett utmärkt sätt.

Receptet har tagits fram i samarbete med: ølogfolk.dk

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


Ostkaka:

  1. Ställ din Traeger-grill på 180°C.
  2. Smörj en springform på ca 25 cm.
  3. Krossa kexen till smulor. Detta kan antingen göras i en matberedare, eller genom att lägga dem i en påse och banka på dem med en kavel.
  4. Blanda kexen och det smälta smöret i en skål så att det blir en samlad massa.
  5. Fyll massan i botten av springformen och tryck till den ordentligt med baksidan av en sked. Ställ sedan in springformen i kylen i minst 30 minuter.
  6. Blanda under tiden färskost, socker, IPA och citronskal i en skål. Vi kan rekommendera att du använder en stavmixer.
  7. Tillsätt äggen ett i taget, och blanda tills äggen är ordentligt blandade i smeten.
  8. Häll blandningen över kexbotten.
  9. Grilla i ca 35-40 min. tills kakan har satt sig i mitten. Låt den sedan svalna i 20 min. och sedan in i kylen i minst 3 timmar.

Lemon curd:

  1. Blanda citronsaft, citronskal, socker, smör och äggulor i en kastrull.
  2. Sätt kastrullen på medel/låg värme och låt det koka upp. Det ska sedan puttra i 5-10 minuter. under omrörning tills det tjocknar.
  3. Låt det sedan svalna.
  4. När curden har svalnat kan du hälla den över cheesecaken. Ställ sedan in den i kylen igen.

Servering:

  1. Servera din cheesecake med vispad grädde och toppa med citronskal. Smaklig måltid!

Skriv ut recept

arrow_upward