Grön mojo sås och mojo rub

Mojo kommer från Kanarieöarna och finns i både en grön, röd och kryddig version. Här har du receptet på den gröna varianten som med tiden har spridit sig till våra breddgrader. Den gröna mojosåsen kännetecknas av sin citrus- och vitlökssmak, som passar särskilt bra till kyckling- och fläskrätter.

Receptet har tagits fram i samarbete med: ølogfolk.dk

  • texture Annat
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Mojo sås:

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer. Blandningen ska vara slät, men ska ha lite konsistens.
  2. Häll blandningen i en flaska. Det blir ca. 350 ml.
  3. Skaka väl innan användning.
  4. Använd såsen till att marinera kött, t.ex. rätter med kyckling och fläsk. Såsen kan även användas som dressing på sallader.

Mojo rub:

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål.
  2. Ruben kan liksom såsen, användas för att marinera kött.

Skriv ut recept

arrow_upward