Rostade mandlar i wok

Finns det något godare än rostad mandel en kall vinterdag? Vi har experimenterat med att göra dem själva på vår HOT WOK, och det har blivit en succé. Här får du ett läckert recept på rostad mandel som är enkelt att laga. Vi använder kryddor som kanel, kryddnejlika och kardemumma, som inte bara hjälper till att sprida en himmelsk doft, utan även ger den rostade mandeln en fantastisk smak. Om du använder kryddor och vilka, är helt upp till dig.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Efterrätt

Ingredienser

Så här gör du


  1. Tänd din wok på full effekt.
  2. Häll mandel, socker och vatten i woken.
  3. Låt det bubbla och låt vattnet avdunsta under omrörning.
  4. Sänk ner till ½ låga och låt sockret kristallisera medan du rör om.
  5. När sockret börjar smälta igen, tillsätt dina kryddor. Efter detta fortsätter du lite till, men var försiktig så att sockret inte bränns, då mandeln i så fall kan klibba ihop.
  6. Ta mandlarna från värmen och häll ut dem på en bit bakplåtspapper där de ska ligga och svalna.
  7. När de har svalnat kan du förvara dem i en lufttät behållare.

Skriv ut recept

arrow_upward