Det kan aldrig gå fel med en god gammaldags medisterkorv, och vi kan lova dig att denna medister med BBQ-sås, riven ost och jalapenos tar klassikern till en helt ny nivå.
Medistern kommer säkert att bli en hit vid lunch- eller middagsbordet. Vill du ta det ett steg längre kan du även servera den i en dekadent medisterburgare.
texture
Pelletsgrill
restaurant_menu
Huvudrätt
Ingredienser
Så här gör du
Förbereda:
Rulla ihop medistern och sätt 2 spett i medistern vid ett kryss så att den hålls ihop.
Riv osten.
Grilla:
Ställ in grillen och förvärm grillen till 105 °C.
Lägg medistern mitt på grillgallret och rök den i ca. 45 min.
Ta bort medistern och vrid upp grillen till 220 °C. Värm samtidigt en gjutjärnspanna/plåt.
Smält 25 g smör och stek medistern på ena sidan i några minuter. Vänd på den och pensla med BBQ-sås.
Efter 2-3 min. vänd på medistern och pensla igen med BBQ-sås.
Strö över riven ost
Låt medistern ligga ca 2 minuter mer i grillen tills osten smält.
Servera:
Skär medistern i mindre bitar runt spetten och servera med jalapenos ovanpå.