Rökt BBQ medister

Det kan aldrig gå fel med en god gammaldags medisterkorv, och vi kan lova dig att denna medister med BBQ-sås, riven ost och jalapenos tar klassikern till en helt ny nivå.

Medistern kommer säkert att bli en hit vid lunch- eller middagsbordet. Vill du ta det ett steg längre kan du även servera den i en dekadent medisterburgare.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbereda:

  1. Rulla ihop medistern och sätt 2 spett i medistern vid ett kryss så att den hålls ihop.
  2. Riv osten.

Grilla:

  1. Ställ in grillen och förvärm grillen till 105 °C.
  2. Lägg medistern mitt på grillgallret och rök den i ca. 45 min.
  3. Ta bort medistern och vrid upp grillen till 220 °C. Värm samtidigt en gjutjärnspanna/plåt.
  4. Smält 25 g smör och stek medistern på ena sidan i några minuter. Vänd på den och pensla med BBQ-sås.
  5. Efter 2-3 min. vänd på medistern och pensla igen med BBQ-sås.
  6. Strö över riven ost
  7. Låt medistern ligga ca 2 minuter mer i grillen tills osten smält.

Servera:

  1. Skär medistern i mindre bitar runt spetten och servera med jalapenos ovanpå.

Skriv ut recept

arrow_upward