Hemgjord glögg

Vid jul- och vintertid ska man ha en riktigt god glögg att värma sig med.  Här har vi gjort ett recept på en kryddig glögg baserad på både brännvin och rödvin, och smaksatt med kanel, nejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin. Denna glögg håller sig i minst tre- fyra månader.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


  1. Lägg kanel, nejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i en burk. Häll på brännvin tills kryddorna är helt täckta. 
  2. Förslut med tättslutande lock. Låt detta stå och dra i fyra dagar. Skaka burken då och då. Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt de två flaskorna rött vin samt 2 dl av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst sig. 

  3. Smaka av om du vill ha mer socker. Häll upp på flaska och förvara svalt. Glöggen håller sig minst tre-fyra månader.

  4. Värm upp glöggen vid serveringen men låt inte koka. Servera med russin och skållade mandlar.

Skriv ut recept

arrow_upward