Köttbullar på grill

Köttbullar är grymt gott och det hör givetvis hemma på julbordet. Men har du någonsin testat att göra dem på en pelletsgrill? Det kommer garanterat att bli en ny jultradition.

Här är ett bra grillrecept på köttbullar som du förslagsvis kan servera med gräddsås, potatismos och lingonsylt. Du kan också servera köttbullar med en klassisk rödbetssallad. 

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Köttbullar:

  1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, kryddorna, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i cirka 10 min.
  2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den gyllenbrun.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Forma runda små köttbullar av cirka 25 g styck och stek dom i grillen på en stekplatta vid 220°C.

Potatismos:

  1. Skala potatisen och skär i bitar.
  2. Koka den i mjuk lättsaltat vatten 10-15 min.
  3. Häll av vattnet och mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.

Skriv ut recept

arrow_upward