Rödkål till jul är ett måste för många. Denna rödkålsröra får sjuda och koka i wokken med lök, vinbärsgelé och äpple vilket ger rätten härliga toner. Här är vårt recept på kokt rödkål tillagad på en HOT WOK.
texture
Wok
restaurant_menu
Tillbehör
Ingredienser
Så här gör du
Dela och skär rödkålen grovt i strimlor.
Skala och skiva rödlöken, skär äpplet i grova bitar med skalet på och ta bort kärnhuset.
Fräs rödkål, lök och äpplet i smör tills kålen blir glansig och mjuknar.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka långsamt upp under lock i ca. 10 min. Har du inget lock till pellapannan så ta lite smörpapper och täck rödkålen.
Ta av locket/pappret och låt kålen småputtra ytterligare 30-35 min tills kålen är mjuk och vätskan har kokat in och blivit simmig.
Smaksätt med salt och peppar och smaka av balansen mellan syra och sötma före servering.