Rödkål i wok

Rödkål till jul är ett måste för många. Denna rödkålsröra får sjuda och koka i wokken med lök, vinbärsgelé och äpple vilket ger rätten härliga toner. Här är vårt recept på kokt rödkål tillagad på en HOT WOK.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


  1. Dela och skär rödkålen grovt i strimlor.
  2. Skala och skiva rödlöken, skär äpplet i grova bitar med skalet på och ta bort kärnhuset.
  3. Fräs rödkål, lök och äpplet i smör tills kålen blir glansig och mjuknar.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka långsamt upp under lock i ca. 10 min. Har du inget lock till pellapannan så ta lite smörpapper och täck rödkålen.
  5. Ta av locket/pappret och låt kålen småputtra ytterligare 30-35 min tills kålen är mjuk och vätskan har kokat in och blivit simmig.
  6. Smaksätt med salt och peppar och smaka av balansen mellan syra och sötma före servering.

Skriv ut recept

arrow_upward