Snabb pulled pork

En saftig och mör pulled pork är rena himmelriket, men det är absolut ingen rätt för den som är otålig. Pulled pork tillagas traditionellt över flera timmar (ofta upp till 15 timmar), men vill du fuska lite kan du enkelt justera ner tiden genom att följa detta recept. Denna "snabba" pulled pork uppnår inte riktigt samma extrema mörhet som pulled pork tillagad mellan 12-15 timmar, men i utbyte får du mer av den krispiga och smakrika "barken".

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Huvudrätt

Ingredienser

Så här gör du


Förbered:

  1. Dela en fläskarré i 3 små stekar på den korta längden.
  2. Gnid in alla 3 delarna överallt och låt dem ev. stå i ca 2 timmar i kylen.

Grilla:

  1. Ställ in grillen på 105 °C
  2. Lägg de 3 fläskarrébitarna på grillgallret med luft emellan vid 105 °C i ca. 3 timmar.
  3. Vrid upp grillen till 125 °C och fortsätt grilla i ca. 3-5 timmar till en kärntemperatur på ca 88-90 °C Ta av dem och låt dem vila i ca. 15 minuter innan du drar isär köttet.
  4. Blanda din pulled pork med ½ dl bbq-sås.

Servera:

  1. Du kan t.ex. använd din pulled pork i en hamburgare eller som fyllning till en varmkorv.

Skriv ut recept

arrow_upward