Coleslaw med grillad paprikamix

Coleslaw med grillad paprikamix passar utmärkt som tillbehör på buffén, eller som tillbehör till grillat. Den kan även förberedas i god tid innan servering, då den lätt kan stå i kylen till nästa dag.

  • texture Pelletsgrill
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Grilla:

  1. Smörj in paprikan med olja. Grilla den på ca 200 grader i ca 10–15 minuter lite beroende på storlek.

Tillagning:

  1. Under tiden så skär du vitkålen fint, lägger ut kålen i en skål och saltar den lätt.

  2. När paprikan fått färg runt om, så lägger du den varma paprikan i en plastpåse, detta för att skalet skall släppa lättare.

  3. Hacka chilin fint och blanda ner den i kålen. Undvik kärnor och det vita i chilin.

  4. Klicka i 1 msk fransk senap och någon matsked apelsinjuice.Rör runt i skålen så allt blandas.

  5. Skala paprikan och hacka endast det röda inuti paprikan så smått du kan.Blanda ner bitarna i vitkålen och rör om.

  6. Rör ner 2–3 msk majonnäs i de hackade grönsakerna. Majonnäsen ska binda samman blandningen.

Servering:

  1. Smaka av med salt och vitpeppar. Strö över lite persilja före servering. Smaklig grill och glad påsk!

Skriv ut recept

arrow_upward