Sandefjordsås

Sandefjordsås kommer ursprungligen från Norge. Denna läckra sås med grädde, crème fraiche och smör, har smaksatts med dill, gräslök och rom eller kaviar. Såsen passar perfekt till all slags fisk och skaldjur, men även till vit och grön sparris.

  • texture Annat
  • restaurant_menu Tillbehör

Ingredienser

Så här gör du


Tillagning:

  1. Häll vispgrädden i en kastrull och värm upp. Låt sedan kastrullen stå på medelvärme.

  2. Tillsätt crème fraiche och låt det smälta ner i grädden.

  3. Lägg ner bitar av smör, lite i taget så det smälter i såsen. Låt det inte koka.

  4. Tag av från värmen och tillsätt rom eller kaviar(efter smak), hackad gräslök,dill och pressad citronsaft.

  5. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

  1. Servera såsen varm till fisk eller på sparris. tillsätt ev. rom eller kaviar efter eget tycke och smak efter att såsen svalnat något.

Skriv ut recept

arrow_upward